Лидерът на Демократична България Христо Иванов стигна до идеята за общи

...
Лидерът на Демократична България Христо Иванов стигна до идеята за общи
Коментари Харесай

Христо Иванов иска общи листи с Петков&Василев за вота

Лидерът на Демократична България Христо Иванов стигна до концепцията за общи листи с партията на Кирил Петков и Асен Василев.

„ Трябва да имаме доста сериозен диалог с „ Продължаваме промяната “, с цел да обсъдим общо явяване на изборите като коалиция “, съобщи водачът на ДБ в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Той добави, че трябва да се мисли в посока общи листи и общо явяване, тъй като по този метод може да се привлекат повече гласоподаватели и тази коалиция да има опция да получи мандата.

„ Въпросът е по какъв начин ще структурираме между тях връзките по този начин, че да подсигуряваме, че смяната ще се случи “, каза Иванов.

„ Коалицията наподобява като сериозен сюжет, при който, без да се разпилеем, не просто да вършим аритметичен общ брой, а да потърсим синергичен резултат “, добави той.

По думите му,  време е да се спре с опитите да се изобретява политиката отначало. „ Най-доброто е да се поучим по одобрените модели. Коалициите не инцидентно са измислени, те са явен формат, в който се поемат задължения пред гласоподавателите “, разяснява Иванов.„ Колкото по-рано можем да покажем дарба да събираме хрумвания, хора и сила, макар разликите ни, толкоз повече имаме шанс този индивид да изиска мандат, да изиска първото място, да изиска доверието на обществото “, счита Иванов.

" Никой не може да бъде монополист на концепцията за смяна. Фронтовата линия е огромна. Въпросът тук е по какъв начин да структурираме съотношението между тях по този начин, че да подсигуряваме тя да се случи в действителност и да не бъдем вкарани в обстановка, в която вътрешно да изгубим тази сила ", посочи Иванов.

По думите му би трябвало допустимо най-рано обединенията да покажат готовността си да работят дружно още преди самите избори.

" В два Народното събрание видяхме по какъв начин тази сила бе затворена вътре в себе си като змия, която си хапе опашката. Това би трябвало да избегнем ", разяснява още Иванов.

" Колкото по-рано покажем, че можем да работим дружно, толкоз повече ще имаме шанса да желаяме мандат, да желаяме първото място, доверието на обществото за налагане на дневния ред с доста ясни политики ", уточни още Иванов.По думите му основно е кой ще получи мандата за това.

" Много хора приказват за пормяната - Борисов, Движение за права и свободи приказват дори за рестарт. Но смяната не е просто дума. Това е дълга битка с съответен модел ".

Един от сериозните проблеми пред тази коалиция е поръчката на Кирил Петков и Асен Василев, че „ Продължаваме промяната “ ще поддържа Румен Радев за президент, до момента в който „ Демократична България “ желаят да повдигнат своя двойка за изборите.„ Тук е моментът да покажем, че можем да намираме решения, а не да трупаме сложностите. Ако можем да се разберем за вероятност с ясна вяра, да има консолидация, която ще подсигурява ръководство, сигурен съм, че това обръщение ще притегли доста повече гласоподаватели и ще може да бъде добра платформа да разгадаем други разлики “, сподели още Иванов.

Час преди да предложи съюз с Кирил Петков и Асен Василев Мая Манолова съобщи, че ще желае също да се включи в сходно споразумение за третия следващ парламентарен избор тази година.

Иванов обаче пропусна да включи ИБГНИ в проектите си за изборите и разяснява, че към момента се водят диалози в Демократична България за президентските избори и кой ще е техният претендент.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР